Konkurenčný boj v meste mal vyústiť do konfliktu medzi podnikateľmi

06.06.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 6. júna (TASR) - Policajný vyšetrovateľ vzniesol v utorok 5. júna obvinenie pre zločin vydierania, zločin obmedzovania osobnej slobody a prečin poškodzovania cudzej veci dvom Vranovčanom vo veku 37 a 38 rokov. Obvinení muži sa údajne v pondelok (4.6.) vyhrážali miestnemu podnikateľovi ublížením na zdraví, pričom mu mali zároveň poškodiť aj zariadenie jeho kancelárie.
Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, k incidentu malo dôjsť v pondelok v priestoroch vranovskej spoločnosti na Budovateľskej ulici. Okrem vyhrážok týkajúcich sa ublíženia na zdraví údajne obvinená dvojica bránila spomínanému podnikateľovi opustiť jeho kanceláriu a uskutočňovať telefonické hovory. Drevenou barlou mu podľa Džobanikových slov mali zároveň porozbíjať kancelárske zariadenia.
"Pod spomínanými hrozbami ho údajne následne žiadali, aby do budúceho dňa opustil Vranov nad Topľou, alebo im vyplatil bližšie nešpecifikovanú sumu peňazí, a to z dôvodu, že je ich konkurenciou v podnikaní. Poškodený neutrpel žiadne zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie," priblížil policajný hovorca s tým, že škodu na poškodenom majetku vyčíslili na 500 eur. "Obvinení boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia," uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región